Mi az a home-staging?
kell-e nekem?

Mi az a Home-Staging?
Kell-e nekem?

A Home Staging az ingatlanok eladásra való felkészítése. Tudatos arculattervezéssel, egységes stílus kialakításával, ingatlanértékesítési styling és profi fotós alkalmazásával, magas minőségű hirdetéssel és marketinggel az eladásra váró ingatlanok többsége 30 napon belül elkel, méghozzá 10-30%-kal drágábban, 3-5 vagy akár 10 millió forinttal többért!

A Home Staging nem csupán a dekorációról szól: ez a lakás eladásának tudománya és művészete, mely magában foglalja a vizuális megjelenésen túl az ingatlanpiaci ismereteket, a marketinget, a befektetés-elemzést, a lakás értékbecslését, az eladók és a vevők pszichológiáját és még számtalan mást…

A Home Staging célja: a lakásban rejlő potenciál kiemelése.

Az ingatlan eladás előtti felkészítése (Home Staging) eredményeképpen:

 • ELADHATÓVÁ varázsoljuk az ingatlant magasabb színvonalra emelve azt!
 • A cél: kitűnni a kínálatból, megmutatva az ingatlan legjobb arcát,  hiszen 100 emberből csak 4 látja a terekben rejlő lehetőséget – a többi 96-nak meg kell mutatni!
 • Ennek eredményeképpen az idegölő stressztől megszabadulva a lehető leggyorsabban, kiemelkedően magas áron gazdára találnak a felkészített lakások/házak!

Miért van szükség arculat kialakítására?

Mert a cél az, hogy

 • megteremtsük a tökéletes első benyomást, aminek megismétlésére nincs lehetőség, ami által a vevőjelöltek beleszeretnek az ingatlanunkba;
 • kitűnjünk a hatalmas kínálatból;
 • megmutassuk a lakásban/házban rejlő előnyöket, lehetőségeket és pozitív tulajdonságokat, bemutatva a helyiségek funkcióit;
 • megkönnyítsük a vevők számára, hogy elképzeljék, hogy ott élnek, ezáltal egy új élet lehetőségét kínálni.

Miért jó ez nekem?

MG_4128-1024x694
 • A befektetett energia, idő és pénz sokszorosan megtérül!
 • Nincs bosszankodás, tétlen várakozás, türelmetlenség, kiszolgáltatottság, felesleges pénzkidobás.
 • Mert nyugodt lehetsz és biztos abban, hogy mindent megtettél a sikeres ingatlaneladás érdekében, amit csak lehet.
 • A módszer komplex alkalmazása révén könnyebben, gyorsabban és hamarabb vevőre talál az ingatlanod, így nem kell annyi időt, pénzt és energiát az eladásra áldozni.
 • A piaci áron, de jellemzően annál 10-30%-kal magasabb áron sikerül eladni a lakásod.
 • Az eladás után továbbléphetsz új céljaid felé, megvalósíthatod amire vágysz – legyen az egy új otthon, befektetés, vagy bármi más.

Kinek ajánlom a Home Staging alkalmazását?

Kinek NEM ajánlom a Home Staginget?

A Home Staging szintjei

„0 forintos”
Home Staging

Az ingatlan értékének 0,5-2%-ának megfelelő összeget (átlagos lakásnál 2-300 ezer forint) kíván meg a felkészítés. Ebben az esetben pl. takarítás, rendrakás, szanálás, bútorok áthelyezése, kipakolása, minimális javítási munkálatok elvégzésére kell gondolni, hogy a végeredmény egy szellősebb, tágasabb otthon legyen, ami alapján a vevő megtalálhatja a saját életterét az általunk kínált lakásban!

Klasszikus Home Staging

A Home Staging az ingatlan értékének 2-5%-át (átlagos lakásnál 500 ezer – 1 millió Ft) teszi ki, az ingatlan értékétől függően. Ekkor már kisebb-nagyobb javítások elvégzése is feladat lehet, illetve egy tisztasági festés is általában beletartozik, semleges árnyalatokkal, megfelelő dekorációs tapéta, egyéb faldekorációk elhelyezésével, esetleg új bútorok beszerzésével, amit az adott lakás/ház eladása megkíván szakértői mérlegelést követően.

Befektetéssel kombinált Home Staging

Ezen a szinten már %-ban nem fejezhető ki a beruházás mértéke (általában 15-20 millió forintot meghaladó értékű lakásoknál alkalmazzuk). Azért eszközlünk beruházásokat, hogy azok ne csupán az eladás megtörténtét idézzék elő a befektetett összeg megtérülésével és némi értéknövekménnyel, hanem azon felül is nyereséget termeljenek. Azonban ebben az esetben nagyon tudni kell, hogy mire érdemes költeni, és mi az a kiadás, ami már nem segíti az eladást, csak a hozamot csökkenti! Javaslom, hogy ilyen irányú beruházást csak szakértő bevonásával tegyünk!

"Szépet alkotni, örömöt adni!"

Elérhetőség:
msp@msp-design.hu
+36 30 171 6436

Cégadatok   |    Kapcsolat    |    Adatkezelési tájékoztató    |    ÁSZF