A mai ingatlanpiac néhány sajátossága, amiről jó ha tudunk az értékesítés megkezdése előtt

A fizetőképes kereslet szűkebb, mint korábban, ezzel szemben a kínálat nagyon nagy, ám ennek ellenére a vevők még sincsenek túl jó helyzetben. Erről jóval kevesebbet hallani! Ugyanis a kínálat színvonala jellemzően rendkívül alacsony a vevői elváráshoz képest. A vevő mindig a legjobbat akarja a pénzéért. Ő kitalálta és megfogalmazta magának az ideális paraméterekkel rendelkező ingatlant, ám legtöbbször nem talál a kínálatban ahhoz hasonlót, mivel ha van is, a legtöbben nem képesek belelátni a lakásokba annak a lehetőségét, hogy megvalósítható belőle az, amit korábban elképzeltek. Ebben persze nagy a szerepe az ingatlaneladók nemtörődömségének és/vagy igénytelenségének is. Ráadásul, akkor még szembe kell néznie a vevőnek azzal is, hogy ki fogja a munkát elvégezni, mennyibe fog kerülni, mit csinálok addig, amíg nem lesz készen, valóban azt kapom-e amit szeretnék, nem tudom elképzelni milyen lesz a végeredmény, vagyis a túl sok probléma lehetősége elriasztja a vevőket.

Az ingatlaneladóknak tisztában kell lenniük azzal a ténnyel, hogy a mai ingatlanpiacon az egy nagyon jó eredménynek számít, ha eladjuk ingatlanunkat a megfelelő áron! Azaz az a minimum követelmény, hogy eladható legyen, azaz megvegye valaki. Az eladhatóság a legfontosabb! Ezzel együtt a milyen áron a másik kulcskérdés!
A cikk folytatásában holnap arról írok, hogy milyen kimenetekkel számolhat egy ingatlaneladó, amikor eladásra szánja a fejét!

"Szépet alkotni, örömöt adni!"

Elérhetőség:
msp@msp-design.hu
+36 30 171 6436

Cégadatok   |    Kapcsolat    |    Adatkezelési tájékoztató    |    ÁSZF