A Home Staging megtérülése

Miért és hogyan éri meg nekem? Egy kis matematika: a Home Staging megtérülése

Ahogy ígértem, most bemutatok néhány példát az elmúlt időszakból, amelyekből kiderül, hogy a befektetett idő, pénz és energia minden esetben megtérül! Hiszen az MSP Home Staging segítségével felkészített lakások a vevők álmait testesítik meg, így hamar elkelnek, nagyon jó áron!
1. Az első esetben az MSP Home Staging és Ingatlan értékesítési marketing komplex módszerét bevetve értünk el nagyszerű eredményt:
A lakás értékéhez képest mintegy 1,5%-os befektetéssel:

  • Home Staging 170.000 Ft,
  • értékesítési marketing anyag 80.000 Ft,
  • dekorációk 25.000 Ft, azaz összesen 275.000 Ft költséggel a 15,8 millió forintra becsült lakás néhány hónapon belül 16,5 millió forintért kelt el, egy olyan ingatlanpiaci szegmensben, ahol a vevők 7-8 millió forintért keresnek lakást, de mindenképpen 10 millió forint alatti lakások a keresettek. Az MSP Home Staging és Ingatlan értékesítési marketing segítségével nemcsak hogy megnöveljük az ingatlanunk értékét, de eladhatóvá tesszük, elérjük, hogy többet is hajlandóak áldozni egy lakásért, mert az megtestesíti a vevők által látni kívánt életteret.
2. A második esetben a módszert szintén komplex formájában alkalmaztuk, azonban ebben az esetben a költségek között még egy frissítő festés is szerepelt, vonzó színeket alkalmazva, amelyek tágították a teret. A egyes falakat dekortapétával tettünk hangsúlyosabbé, illetve néhány helyre könnyedén eltávolítható falmatrica került.
  • Home Staging és Értékesítési marketing 120.000Ft
  • Dekorációk 45.000 Ft
  • Festés, tapétázás (anyag+díj) 210.000 Ft, azaz összesen 375.000 Ft költség, és némi időráfordítás a tulajdonosok részéről (pakolás, felesleges bútorok elszállítása, kiköltözés, festés lebonyolítása, fotózás saját szervezésben)
Ebben az esetben is a ráfordítás 1,5% alatt maradt. Azonban itt a kiinduló állapothoz képest 1,4 millió forinttal sikerült megnövelni a lakás értékét.

3. Harmadik példánkban a lakás ugyan eleve jó alapadottságokkal rendelkezett, azonban az állapota nagyon rossz volt. Ebben az esetben, tekintettel a lakás kiemelkedő lokációjára és belső elrendezésének átalakításában rejlő lehetőségeire, a lakás eladása előtt teljes felújításon és átalakításon esett át, melynek eredményeképpen egy lenyűgöző, minden igényt kielégítő tökéletes lakást kaptunk. Lássuk a költségeket és az elért eredményt!

  • Felújítás: 4.950.000 Ft
  • Home Staging, styling: 75.000 Ft
  • Értékesítési marketing: 150.000 Ft
  • dekorációk: 15.000 Ft, azaz összesen 5.190.000 Ft.

Ezzel a befektetéssel a lehető legtöbbet hoztuk ki az ingatlanból. A tökéletesen felújított és felkészített, azonnal beköltözhető, csodás, luxus érzetét keltő milliőért a vevők több milliós felárat is hajlandóak voltak megfizetni. Ezen kívül a mai ingatlan piacon elképzelhetetlen helyzet állt elő: a meghirdetéstől számított néhány napon belül elkelt a lakás, s a vevőjelöltek licitháborújának eredményeképpen több, mint 5 millió forintot hozva a tulajdonosok számára.

A fenti példák jól szemléltetik, hogy mennyire megéri befektetni az ingatlan eladása érdekében, szakértői mérlegelést követően minden lakás esetében kidolgozható egy maximális megtérülést biztosító verzió. Amennyiben szeretné a legtöbbet kihozni a lakása vagy háza eladásából, kérjen egy személyre és ingatlanra szabott árajánlatot elérhetőségeimen! (msp@msp-design.hu)

"Szépet alkotni, örömöt adni!"

Elérhetőség:
msp@msp-design.hu
+36 30 171 6436

Cégadatok   |    Kapcsolat    |    Adatkezelési tájékoztató    |    ÁSZF