Hogyan alkalmazzuk a Home Staginget, ha túlzsúfolt a lakásunk?

Még mindig a lakott lakásoknál maradva…
Túl sok a bútorunk? Túl sok a felhalmozott holmink? Van olyan szobánk, amit csak tárolásra használunk? Kérdés, hogy hol tároljuk mindezeket az eladás ideje alatt?

Következő Home Staging alapelv: a kiürítés és szellőssé tétel

A jelszó csomagolni és szanálni!
Az a meglátásom, hogy az emberek nagy része szeret felhalmozni. Ez sok mindenre vezethető vissza: szüleinktől tanultuk, háború, aztán szocializmus hiánygazdasága; ha volt valamid, akkor becsüld meg, ki tudja mikor lesz legközelebb ilyen; hátha jó lesz még valamire; és szeretünk kötődni a tárgyakhoz, vagy egy másik motiváció: ha már egyszer pénzt adtunk érte, nem dobjuk ki, igaz, hogy törött vagy ódivatú vagy nem használtuk 100 éve, de valamiért biztonságot ad.
Szóval felhalmozunk, túl sok bútor, túl sok cucc!

1. Home Staging tipp: Szanálás

Az első lépés, szigorúan, kegyetlenül szanálni kell, költözés előtt a legjobb, új otthon, új élet! Mivel úgyis hamarosan eladjuk a lakást és mindenképpen költözésre kerül a sor, kezdjük meg a csomagolást, miért várnánk egy percig is! Most van itt az ideje! Váljunk meg attól a sok-sok mindentől, amit mondjuk 10-15 év alatt felhalmoztunk! (A magyarok átlagosan kétszer-háromszor költöznek életük során!) Dobjuk ki a törött dolgokat, azokat amik még jók lesznek valamire, válogassunk: kidobni, elajándékozni, odaadni a vöröskeresztnek, vagy a máltai szeretetszolgálatnak, illetve megtartani.

2. Home Staging tipp: Válogatás

Azokat, amiket megtartunk, válogassuk szét mindenképpen szükséges és kevésbé szükséges dolgokra, csak azok maradjanak a lakásban, amiket nem tudunk 3 hónapra nélkülözni!

3. Home Staging tipp: Csomagolás

Csomagoljuk össze a könyveket, a sok-sok gyűjtögetett limlomot, amiktől nem tudunk megválni, mindent iratozzunk fel, ha költözünk már könnyebb dolgunk lesz! Csak az maradjon elől, ami vállalható, a bútorokról is, amiket felhalmoztunk innen-onnan döntenünk kell. Sokféle megoldás létezik ezek tárolására! Ha sok mindentől megváltunk, és csak a fele maradt meg a tárolandó holminknak, akkor ami nem feltétlenül szükséges, az mehet a nagymamához, a nyaralóba, a szomszéd garázsába, egy barátunkhoz, akinek nagy háza van tárolóval, vagy esetleg raktárba, legyünk kreatívak, kérjünk segítséget a rokonságtól, barátainktól vagy bárkitől!

Tartsuk észben! 

Pozitív hozzáállás nélkül nem megy, végig gondoljunk arra, hogy mindezt azért tesszük, mert szebb és jobb élet vár ránk az új helyen, és minden az eladásba fektetett energia busásan megtérül! Ezért sikáltam én is annak idején mosolyogva a padlót, amikor a saját lakásomat adtam el! 🙂
Az eladásra kínált ingatlanban minden helyiségnek a maga funkcióját kell mutatnia, és mindennek a legjobb arcát, így ezek kizárják a kuplerájt, a koszt és a káoszt! Ha eddig nem voltunk fegyelmezettek, akkor a cél érdekében ez egyszer muszáj lesz rendet rakni a felhalmozott cuccaink között!

Saját tárolómban vagy garázsomban halmozzam fel a még kellő bútorokat/holmikat? Nem riasztja el a vevőket?

A tároló és garázs funkciója a tárolás, ám óva intek mindenkit attól, hogy ezen elv mentén mindent beszórjon ezekbe a helyiségekbe, káoszt és plusz munkát okozva a jövőben, nem utolsó sorban a vevők itt is rendezettséget várnak el! Tehát egy tárolóban vagy garázsban, ha fel vannak halmozva bútorok és/vagy dobozok, az még nem olyan nagy bűn, hiszen 1. ennek ez a funkciója, de figyelnünk kell, hogy a tér átlátható legyen, 2. ezt legeslegutoljára nézik meg, ha egyáltalán megnézik! Addigra már mindenki beleképzelte magát a lakásba, és utána az már csak egy plusz, hogy garázs és/vagy tároló is van az ingatlanhoz!

"Szépet alkotni, örömöt adni!"

Elérhetőség:
msp@msp-design.hu
+36 30 171 6436

Cégadatok   |    Kapcsolat    |    Adatkezelési tájékoztató    |    ÁSZF